Jäitä hattuun kuntaliitosasiassa

Keskiviikko 29.8.2012 - Kaisa Juuso

Kuntaliitokset ovat puhuttaneet meitä jo pitkän aikaa. Keskustelu alkoi jo silloin kun keskusta oli päähallituspuolue ja jatkuu nyt kokoomusdemareiden johdolla. Tämä pitkään jatkunut "keskustelu" on johtanut siihen, että monet meistä pitävät kuntaliitoksia jo tosiasiana joita ei voi välttää.

Väärin - ei se näin ole vaikka tätä on meille ujutettu tuutin täydeltä jo pari vuotta. 

Syy tähän "keskusteluun" on rahan puute. Valtiolla ei ole enää rahaa tukea pieniä kuntia jotta nämä voisivat säilyttää lakisääteiset peruspalvelut kuten koulut ja terveydenhuollon. Mihin se raha on sitten kadonnut? Tämä ei liene kenellekään epäselvää enää. Kaksituhatta miljoonaa lähti vasta Espanjan pankeille ja muutama tuhat miljoonaa on mennyt jo sitä ennen. Vuosittain maksamme EU:lle satoja miljoonia euroja kaikenmaailman rakennerahastoihin joista EU sitten armeliaasti myöntää meille kolmasosan takaisin ns. aluetukina.

Hallituksemme on sitten ajatellut panna rikkaammat kunnat maksamaan köyhempien kuntien peruspalvelut. Vähän sama systeemi kuin mitä EU:ssa toteutetaan nyt eri maiden välillä.

Kuntaliitosten seurauksena minä näen lakkautettuja kouluja, lakkautettuja terveyskeskuksia ja neuvoloita, kuntien palvelujen supistamisia ja lisääntyvää eriarvoisuutta maalla ja kaupungeissa asuvien ihmisten välillä.  Tähän ei olla kuitenkaan vielä tultu. Seuraavat eduskuntavaalit käydään v. 2015 jolloin saamme uuden hallituksen. Jos Perussuomalaiset ovat tässä hallituksessa päähallituspuolueena saattaa edessä olla suuria muutoksia joten ei nielaista tätä kuntaliitossyöttiä vielä.  

Ongelmaan on olemassa muitakin ratkaisuja kuin se yksi ja ainoa jota meille nyt syötetään. Verotusta voidaan tarkistaa, EU-tukia voidaan neuvotella pienemmiksi (poistaa?) ja valtion työpaikkoja (esim. KELA) tuoda tänne pohjoiseen.

Joten - jäitä hattuun!  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntaliitos, kuntaliitosselvitys, aivopesu, media, hallitus