Hallituksen uskottavuus on mennyt

Keskiviikko 13.3.2013 - Kaisa Juuso

Suomen hallitukselta on pallo hukassa. Pöydällä ovat Sote-uudistus, kuntalain uudistus ja valtionosuusjärjestelmän uudistus joita nyt epätoivoisesti yritetään vielä tällä hallituskaudella runnoa läpi. Uutta kautta ei tälle hallitukselle ole tulossa - hyvä jos pysyy kasassa edes jouluun asti.

Kuntia muka kuullaan ja lausuntoja pyydetään mutta kyllä tämä on jo ymmärretty silmänlumeeksi ainakin täällä Lapissa. Kuka nyt pystyy mitään järkevää lausunto antamaan kun uudistusten sisällöstä paljastetaan vain osa. Sama kun pyydettäisiin allekirjoitusta tyhjän paperin alareunaan. Silmät kiinni vain ja nimi paperiin - tätä meiltä nyt halutaan. Tuskin niitä kuntien lausuntoja kukaan edes lukee.

Miten ihmeessä tähän on tultu? Valtionvelkaa on jo 84 miljardia ja se vaan kasvaa. Onko niin, että Katainen ja Stubb petaavat itselleen suuria virkoja ja vaikutusvaltaa EU:ssa jakamalla sinne avokätisesti meidän rahojamme. Entäs EU-mepit. Kovapalkkaista väkeä. Olisiko heidänkin intressissään enemmän oman tulotason säilyttäminen kuin suomalaisten etujen ajaminen? Kovin on vähäistä uutisointi Brysselistä ollut viimeisen 5 vuoden aikana. Vaan eiköhän kohta ala tapahtua kun vaalit lähestyvät. Odotettavissa on, että istuvien meppien kannanottoja ja naamoja alkaa näkyä tihenevään tahtiin lähiaikoina kliimaksin sijoittuessa ensi kevääseen.

On todella turhauttavaa huomata, että niin monen politiikassa mukana pyörivän ihmisen motiivina on ensisijaisesti oma etu ja toissijaisesti kansan etu.   

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitus, uskottavuus, katainen, urpilainen