Vähemmän EU:ta - enemmän Suomalaisuutta

Perjantai 11.4.2014 - Kaisa Juuso

 EU:n liittymisen myötä Suomi on sitoutunut tavaroiden, palveluiden, työvoiman ja pääoman, vapaaseen liikkuvuuteen EU:n alueella. Kuulostaa hienolta.

Haluatko sinä olla yhtä saksalaisten, ranskalaisten, puolalaisten ja kaikkien muiden EU-maiden kanssa? Tunnutko kuuluvasi samaan joukkoon kreikkalaisten ja espanjalaisten kanssa. Osallistutko mielelläsi heidän velkojensa maksuun ja uskot, että he auttaisivat meitä jos ajautuisimme ahdinkoon? Minä en tunne, en halua enkä usko.

Euroopan Unionin takaama tavaroiden, palveluiden, työvoiman ja pääoman vapaa liikkuvuus vie meiltä työpaikkoja halvan työvoiman maihin kun isot yritykset siirtävät tuotantolaitoksiaan muualle. Se vie myös Suomalaisia yrityksiä konkurssiin. Euroon liittyminen vei meiltä mahdollisuuden devalvoida joten nyt olemme voimattomia viennin supistuessa. Suomen valtion talous on surkeassa tilassa. Velka kasvaa huimaa vauhtia ja me emme voi tehdä muuta kuin ajaa alas valtionhallintoa, leikata sosiaaliturvasta, korottaa veroja ja kurjistaa suomalaisen kansan elinoloja.

Tähän pitää tulla muutos!

EU:n perussopimuksiin pitää saada muutoksia. Suomen kansa ei halua olla ainainen maksumies. Suomen taloudellinen itsenäisyys pitää palauttaa. Ei ole oikein, että meidän pitää Brysselissä anoa omia rahojamme takaisin Suomeen erilaisina projektirahoituksina. Ei ole oikein, että me joudumme maksamaan muiden maiden kulutusjuhlat. Me olemme omat virheemme ja kulutusjuhlamme jo kalliisti maksaneet -90 luvulla. Valtion velkaakaan ei voi loputtomiin kasvattaa ja jos EU:n perussopimuksia ei muuteta, niin odotettavissa on etuisuuksien huomattava alasajo Suomessa ja muissa korkean sosiaaliturvan maissa.

Suomen edustajat Euroopan Parlamenttiin seuraavalle 6-vuotiskaudelle valitaan nyt!

Ole mukana. Äänestä suomalaisuuden puolesta. Me tarvitsemme jokaisen äänen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, työvoima, pääoma, Eurooppa, Unioni